Žemlovka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod

INGREDIENCE:

  • 4 housky nebo veka
  • 5 dcl mléka
  • 500 g jablek
  • 20 g hrozinek
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • mletá skořice

POSTUP

Na tenké plátky rozkrájíme housky a navlhčíme je mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce.

Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pekáč vymažeme máslem  a na dno klademe housky, které přikryjeme jablky, posypeme polovinou moučkového cukru a skořicí.

Zakryjeme navlhčenými houskami a opět dáme vrstvu jablek, které posypeme cukrem a spařenými hrozinkami.

Nahoru uložíme zbytek navlhčených housek, pokapeme rozpuštěným máslem a upečeme.