Francouzská manikúra: Cesta k dokonalosti a eleganci

Francouzská manikúra je symbol elegance a vkusu, který nikdy nevyjde z módy. I když má své kořeny ve Spojených státech, v Paříži, srdci Francie, našla svou oblibu, zejména na přehlídkových molech. Ve své klasické, barevné, zdobené či třpytivé variantě, je klíčem k úspěchu perfektní oblouček, známý jako smile line.

Z historie francouzské manikúry

Historie francouzské manikúry sahá do 70. let 20. století, kdy ji vytvořil Max Factor, a byla zamýšlena jako univerzální manikúra pro hollywoodské hvězdy. Její jednoduchost a elegantní vzhled si získala srdce žen po celém světě, a díky své nadčasovosti se stala jednou z nejpopulárnějších manikúr vůbec.

Jak vytvořit dokonalou francouzskou manikúru?

Pokud jde o vytvoření této ikonické manikúry, proces může být na první pohled zdánlivě jednoduchý, ale ve skutečnosti vyžaduje značnou pozornost směrem k detailu. Francouzská manikúra je oblíbená také na gelových nehtech. Jestli si děláte gelovky sami, tak pro vás máme návod, který vás provede krok za krokem k dokonalé “francii”:

  • 1, Příprava materiálů: Připravte si potřebné materiály – podkladový gel, kamuflážní gel, UV gel, ukončovací lesk, zdobící štětce pro tvorbu smile line (bílá linka, okraj nehtu, typické pro francouzskou manikúru) a ostatní příslušenství používané pro tvorbu gelových nehtů.
  • 2, Příprava nehtu: Začněte přípravou nehtu k aplikaci materiálu a modeláži. Po přípravě naneste tenkou vrstvu podkladového gelu a nechte jej vytvrdnout v UV/LED lampě.
  • 3, Aplikace kamuflážního gelu: Nyní naneste tenkou vrstvu kamuflážního gelu tak, aby byl rovnoměrně rozprostřen po celém nehtu. Poté, co je gel rovnoměrně rozprostřen, vytvrďte jej.
  • 4, Vytvoření smile line: S využitím zdobících štětců a buď French gelu nebo UV gelu s vysokou pigmentací, tvarujte záchytné linie pro smile line. Pro dosažení symetrie si zkuste nejprve načrtnout linky pro smile line a až pak ji vyplnit bílou. Tak jako vidíte níže na obrázku:
  • 5, Dokončení a polymerizace: Jakmile jste spokojeni s vytvořenou linkou, přistupte k další polymerizaci. Nakonec naneste ukončovací lesk a opět nechte vytvrdnout v UV/LED lampě.

Francouzská manikúra je nejen krásná, ale také praktická, takže je ideální pro každodenní nošení, ale i speciální příležitosti jako je svatební den. Další inspiraci třeba na svatební nehty nebo aktuálně na halloweenské nehty a také spoustu návodů najdete tady:

Zdroj foto: ruscona.cz