Bažant na víně – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
2 hod 30 minut
INGREDIENCE:
- 1 bažant
- máslo
- 1 menší celer
- 3 mrkve
- 1 petržel
- 2 cibule
- 1 zakysaná smetana
- nové koření
- bobkový list
- 1/2 l bílého vína
- cukr (dle chuti)
- sůl
- pepř
POSTUP:
Očištěného a omytého bažanta osolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Poklademe kousky másla a dáme do předehřáté trouby. Přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a koření. Podlijeme asi 300 ml vína a dusíme zakryté v troubě asi 1,5 hodiny. Průběžně maso přeléváme vínem.
Poté měkkého bažanta vyndáme a rozporcujeme. Zbylý obsah pekáče rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu. Podle chuti můžeme i přisladit.
Bažanta na víně podáváme s bramborovým knedlíkem nebo kroketami.