Hrachová kaše – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

Hrách namáčíme den předem

1 hod

INGREDIENCE:

  • 400 g loupaného hrachu
  • 80 g sádla
  • 50 g oloupané cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka

POSTUP

Přebraný a důkladně propláchnutý hrách namočíme do studené vody a necháme do druhého dne stát.

Vodu dolijeme a hrách pomalu vaříme do měkka. Uvařený hrách prolisujeme přes síto nebo umeleme na masovém mlýnku, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, majoránku, jemně nakrájenou cibuli opraženou na sádle dozlatova, podle potřeby rozředíme horkou vodou nebo vývarem a dobře umícháme – rozšleháme na hustou kaši.

Podáváme jako přílohu k uzenému masu či uzeninám.