Plněná kapusta – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod 20 minut

INGREDIENCE:

  • 240 g předního hovězího masa bez kosti
  • 160 g vepřového masa bez kosti
  • 60 g tuku
  • 2 housky
  • 20 g uzené slaniny
  • 80 g cibule
  • 20 g hladké mouky
  • 1 hlávka kapusty
  • mleté nové koření
  • pepř
  • voda nebo vývar
  • sůl

POSTUP

Maso nakrájíme na menší kousky, pomeleme na mlýnku a přidáme k němu namočenou a vymačkanou housku. Třetinu cibule nakrájíme nadrobno, přidáme sůl, mleté nové koření a pepř a vše dobře promícháme.

Spařené a vychladlé kapustové listy naplníme připravenou směsí a zavineme.

Na rozehřátém tuku opražíme jemně nakrájenou cibuli a slaninu, vložíme kapustové závitky, mírně podlijeme vodou či vývarem a pod pokličkou udusíme doměkka.

Hotové závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře povaříme.

Závitky podáváme na teplém talíři polité vydušenou šťávou a servírujeme k nim jako přílohu vařené brambory s petrželkou.