Plněná kapusta – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod 20 minut
INGREDIENCE:
- 240 g předního hovězího masa bez kosti
- 160 g vepřového masa bez kosti
- 60 g tuku
- 2 housky
- 20 g uzené slaniny
- 80 g cibule
- 20 g hladké mouky
- 1 hlávka kapusty
- mleté nové koření
- pepř
- voda nebo vývar
- sůl
POSTUP
Maso nakrájíme na menší kousky, pomeleme na mlýnku a přidáme k němu namočenou a vymačkanou housku. Třetinu cibule nakrájíme nadrobno, přidáme sůl, mleté nové koření a pepř a vše dobře promícháme.
Spařené a vychladlé kapustové listy naplníme připravenou směsí a zavineme.
Na rozehřátém tuku opražíme jemně nakrájenou cibuli a slaninu, vložíme kapustové závitky, mírně podlijeme vodou či vývarem a pod pokličkou udusíme doměkka.
Hotové závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře povaříme.
Závitky podáváme na teplém talíři polité vydušenou šťávou a servírujeme k nim jako přílohu vařené brambory s petrželkou.