Tortilli s kuřecím masem – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

50 minut

INGREDIENCE:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 velké papriky, červená a žlutá, odjádřené a nasekané
  • 2 odjádřené chilli papričky nasekané na jemno
  • 1 oloupaný a utřený stroužek česneku
  • 1/4 lžičky římského kmínu
  • 2 vykostěná pečená nebo dušená kuřecí prsíčka asi po 200 g bez kůže, nasekané na drobno
  • 200 g vyzrálého čedaru – nastrouhaného
  • 420 g okapaných konzervovaných černých fazolí
  • 8 tortill z kukuřičné mouky
  • 300 ml kysané smetany
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 1/8 lžičky soli
  • mletý pepř
  • 1 zralé avokádo rozkrojené napůl, vypeckované, oloupané a nakrájené na plátky
  • 2 velká rajčata nakrájená na plátky

POSTUP

Předehřejeme troubu na 190 oC. Na mírném ohni předehřejeme olej a 3-4 minuty na něm dusíme papriku, chilli papričky a česnek. Posypeme římským kmínem, podusíme další minutu a odstavíme.

Přidáme kuřecí maso, čedar a černé fazole. Do středu každé z tortill dáme osminu náplně a stočíme je, aby náplň nevypadávala. Naplněné tortilli rozložíme přehybem dolů do velkého vymazaného pekáče.

Kysanou smetanu smícháme s jogurtem, ochutíme solí, trochou pepře a směsí přelijeme tortilli. Mísu zakryjeme alobalem a pečeme v troubě 15 minut. Poté alobal sejmeme a pečeme ještě 10 minut, aby se jídlo důkladně prohřálo. Povrch ozdobíme plátky avokáda a rajčat.