Salát Caesar – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

30 minut

INGREDIENCE:

  • 2 kuřecí prsa
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 římský salát
  • 150 g parmazánu
  • špetka kari
  • mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • 2 žemle (veku nebo bagetu)

dresink

  • 2 žloutky
  • střik vinného octa
  • lžička dijonské hořčice
  • lžička krystalového cukru
  • mletý pepř
  • sůl
  • 100 ml oleje
  • stroužek česneku
  • 4 ančovičky

POSTUP

Žemle upečeme dokřupava nakrájené na kostky a ve středně vyhřáté troubě.

Česnek s ančovičkami nakrájíme najemno.

V míse vymícháme žloutky s vinným octem, cukrem, hořčicí, pepřem a solí dohladka a postupně, za stálého míchání, přiléváme olej, až získáme majonézovou emulzi, vmícháme ančovičky s česnekem a dáme do lednice vychladit.

Salát natrháme na kousky a promícháme s dresinkem.

Kuřecí prsa očistíme, ochutíme špetkou pepře, kari, solí a zakápneme olejem.
Na troše olivového oleje dozlatova opečeme maso spolu s plátky slaniny.

Na talíř servírujeme salát, nakrájená kuřecí prsa, slaninu, opečené žemle a zdobíme parmezánem.