Salát Caesar – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
30 minut
INGREDIENCE:
- 2 kuřecí prsa
- 4 plátky anglické slaniny
- 1 římský salát
- 150 g parmazánu
- špetka kari
- mletý pepř
- sůl
- olivový olej
- 2 žemle (veku nebo bagetu)
dresink
- 2 žloutky
- střik vinného octa
- lžička dijonské hořčice
- lžička krystalového cukru
- mletý pepř
- sůl
- 100 ml oleje
- stroužek česneku
- 4 ančovičky
POSTUP
Žemle upečeme dokřupava nakrájené na kostky a ve středně vyhřáté troubě.
Česnek s ančovičkami nakrájíme najemno.
V míse vymícháme žloutky s vinným octem, cukrem, hořčicí, pepřem a solí dohladka a postupně, za stálého míchání, přiléváme olej, až získáme majonézovou emulzi, vmícháme ančovičky s česnekem a dáme do lednice vychladit.
Salát natrháme na kousky a promícháme s dresinkem.
Kuřecí prsa očistíme, ochutíme špetkou pepře, kari, solí a zakápneme olejem.
Na troše olivového oleje dozlatova opečeme maso spolu s plátky slaniny.
Na talíř servírujeme salát, nakrájená kuřecí prsa, slaninu, opečené žemle a zdobíme parmezánem.