Vlašský salát – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

35 minut

INGREDIENCE:

  • 30 dkg uvařených brambor
  • 1 malý vepřový uzený jazyk
  • 25 dkg šunky
  • 2 vejce
  • 10 dkg upečené telecí pečeně
  • 6 menších kyselých okurek
  • 3 jablka
  • 2-3 lžíce octa
  • sůl
  • bílý pepř
  • 10 kapek Worchestrové omáčky

POSTUP

Ještě teplé brambory oloupáme, nakrájíme na nudličky a přidáme k nim na nudličky nakrájenou šunku, telecí pečeni, uzený vařený vepřový jazyk, oloupanou kyselou okurku, jablka a natvrdo uvařená vejce, promícháme s octem, tlučeným pepřem, solí, Worchestrovou omáčkou a dáme do připravené majonézy.

Majonézu si připravíme ze tří žloutků, které rozmícháme se solí a při stálém míchání kapeme olej, až hmota zhoustne. Okyselíme za stálého míchání trochou citrónové šťávy a s olejem opět zahustíme. Přidáme ocet, francouzskou hořčici, Worchestrovou omáčku a pepř.

Promíchaný salát necháme uležet v chladničce.