Vlašský salát – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
35 minut
INGREDIENCE:
- 30 dkg uvařených brambor
- 1 malý vepřový uzený jazyk
- 25 dkg šunky
- 2 vejce
- 10 dkg upečené telecí pečeně
- 6 menších kyselých okurek
- 3 jablka
- 2-3 lžíce octa
- sůl
- bílý pepř
- 10 kapek Worchestrové omáčky
POSTUP
Ještě teplé brambory oloupáme, nakrájíme na nudličky a přidáme k nim na nudličky nakrájenou šunku, telecí pečeni, uzený vařený vepřový jazyk, oloupanou kyselou okurku, jablka a natvrdo uvařená vejce, promícháme s octem, tlučeným pepřem, solí, Worchestrovou omáčkou a dáme do připravené majonézy.
Majonézu si připravíme ze tří žloutků, které rozmícháme se solí a při stálém míchání kapeme olej, až hmota zhoustne. Okyselíme za stálého míchání trochou citrónové šťávy a s olejem opět zahustíme. Přidáme ocet, francouzskou hořčici, Worchestrovou omáčku a pepř.
Promíchaný salát necháme uležet v chladničce.