Řecký salát – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
40 minut
INGREDIENCE:
- černé olivy
- paprika
- rajčata
- okurka
- cibule fialová
- sýr feta
- olivový olej
- sůl
- pepř
- citron
- oregáno
POSTUP
Zeleninu nakrájíme na kousky a vložíme na hluboký talíř. Řecký salát se nenabírá z mísy, ale podává se jednotlivě každému zvlášť.
Zálivku připravíme smícháním hodně olivového oleje, vinného octa a trošky oregána. Takto připravenou zálivkou zalijeme rozkrájenou zeleninu. Nahoru položíme velký plátek sýru Feta, nebo ho nakrájíme na větší kostičky. A trošku pokapeme zálivkou, případně posypeme orgánem.
Můžeme přidat zelenou petrželku, případně čerstvé oregáno. Salát nakonec zasypeme černými olivami.
Salát už se nepromícháváme, sýr by totiž měl zůstat hezky vcelku. K salátu servírujeme pečivo.