Řecký salát – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

40 minut

INGREDIENCE:

  • černé olivy
  • paprika
  • rajčata
  • okurka
  • cibule fialová
  • sýr feta
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • citron
  • oregáno

POSTUP

Zeleninu nakrájíme na kousky a vložíme na hluboký talíř. Řecký salát se nenabírá z mísy, ale podává se jednotlivě každému zvlášť.

Zálivku připravíme smícháním hodně olivového oleje, vinného octa a trošky oregána. Takto připravenou zálivkou zalijeme rozkrájenou zeleninu. Nahoru položíme velký plátek sýru Feta, nebo ho nakrájíme na větší kostičky. A trošku pokapeme zálivkou, případně posypeme orgánem.

Můžeme přidat zelenou petrželku, případně čerstvé oregáno. Salát nakonec zasypeme černými olivami.

Salát už se nepromícháváme, sýr by totiž měl zůstat hezky vcelku. K salátu servírujeme pečivo.