Kuřecí salát – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
45 minut
INGREDIENCE:
- 100 g ciabatty nebo bagety nakrájené na menší kostky
- 6 polévkových lžic olivového oleje
- 3 lžíce vinného octa
- 4 lžíce čerstvé bazalky, nasekané na jemno
- 2 oloupané stroužky česneku
- 4 okapané plátky ančoviček
- mletý černý pepř
- 300 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa nakrájeného na kostičky
- 900 g oloupaných a odjádřených rajčat nakrájených na kostky
- 1 velká oloupaná salátová okurka nakrájená na menší kousky
- snítky čerstvé bazalky na ozdobení
POSTUP
Troubu předehřejeme na 180 oC. Na plech rozprostřeme kostky chleba a pečeme je asi 12-15 minut, dokud jsou zlatavé a křupavé. Necháme je vychladnout.
Mezitím v kuchyňském robotu rozmixujeme vinný ocet, bazalku, česnek, ančovičky a trochu pepře.
Do velké mísy nasypeme kostky chleba, kuřecí maso, rajčata, okurku a zalijeme vše připravenou zálivkou. Vše dobře promícháme a necháme 5 minut stát.