Kuřecí salát – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut

INGREDIENCE:

  • 100 g ciabatty nebo bagety nakrájené na menší kostky
  • 6 polévkových lžic olivového oleje
  • 3 lžíce vinného octa
  • 4 lžíce čerstvé bazalky, nasekané na jemno
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 4 okapané plátky ančoviček
  • mletý černý pepř
  • 300 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa nakrájeného na kostičky
  • 900 g oloupaných a odjádřených rajčat nakrájených na kostky
  • 1 velká oloupaná salátová okurka nakrájená na menší kousky
  • snítky čerstvé bazalky na ozdobení

POSTUP

Troubu předehřejeme na 180 oC. Na plech rozprostřeme kostky chleba a pečeme je asi 12-15 minut, dokud jsou zlatavé a křupavé.  Necháme je vychladnout.

Mezitím v kuchyňském robotu rozmixujeme vinný ocet, bazalku, česnek, ančovičky a trochu pepře.

Do velké mísy nasypeme kostky chleba, kuřecí maso, rajčata, okurku a zalijeme vše připravenou zálivkou. Vše dobře promícháme a necháme 5 minut stát.