Karlovarský knedlík – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod 20 minut

INGREDIENCE:

  • 7 dkg másla
  • sůl
  • 6 žloutků
  • 1/2 l mléka
  • 56 dkg mouky
  • 20 dkg housky
  • 2 dkg másla
  • ze 6 bílků tuhý sníh
  • 2 dkg másla na ubrousek
  • 3 dkg másla na polití

POSTUP

Máslo utřeme se solí do pěny, potom přidáme žloutky, jeden po druhém, po lžících přidáváme mléko a mouku.

Do umíchaného těsta přidáme na másle usmažené, na kostičky nakrájené housky a tuhý sníh z bílků.

Těsto vlijeme do máslem potřeného ubrousku, zavážeme jako knedlík a vaříme 1 hodinu ve slané vodě.

Uvařený knedlík rozkrájíme nití, polijeme máslem a servírujeme k masu.