Hlívová polévka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1,5 hod
INGREDIENCE:
- 40 dkg hlívy ústřičné
- 1 větší cibule
- 1/4 celeru
- 3 mrkve
- 4 větší brambory
- sladké i pálivá paprika
- sušený libeček
- 10 dkg másla
- hladká mouka na zahuštění
- sůl
- pepř
- nové koření
- masox
POSTUP
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme k ní nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev a celer. Spolu s pokrájenou hlívou vše osmahneme, zaprášíme paprikou a zalijeme vodou.
Do polévky přidáme na drobno nakrájené brambory a vše dochutíme solí, pepřem, novým kořením a masoxem. Z mouky si uděláme jíšku, kterou polévku zahustíme. Přidáme ještě libeček.
Polévku podáváme s pečivem.