Hlívová polévka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1,5 hod

INGREDIENCE:

  • 40 dkg hlívy ústřičné
  • 1 větší cibule
  • 1/4 celeru
  • 3 mrkve
  • 4 větší brambory
  • sladké i pálivá paprika
  • sušený libeček
  • 10 dkg másla
  • hladká mouka na zahuštění
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • masox

POSTUP

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme k ní nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev a celer. Spolu s pokrájenou hlívou vše osmahneme, zaprášíme paprikou a zalijeme vodou.

Do polévky přidáme na drobno nakrájené brambory a vše dochutíme solí, pepřem, novým kořením a masoxem. Z mouky si uděláme jíšku, kterou polévku zahustíme. Přidáme ještě libeček.

Polévku podáváme s pečivem.