Tvarohové knedlíky – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
30 minut
INGREDIENCE:
- 50 g másla
- 250 g měkkého tvarohu
- 200–250 g hrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- bio citronová kůra, nemusí být
- ½ lžičky prášku do pečiva
- meruňky
- kostkový cukr, nemusí být
- cukr
- rozpuštěné máslo
- tvaroh k podávání
POSTUP
Z 50 g utřeného másla, 250 g měkkého tvarohu, hrubé mouky (asi 200–250 g, postupně dosypávejte), 1 vejce a špetky soli vypracujte těsto, můžete přistrouhnout i trochu bio citronové kůry. Chcete-li, aby bylo hodně nadýchané, přidejte ½ lžičky prášku do pečiva. Plňte vypeckovanými meruňkami, do nichž můžete vložit cukr. Vařte ve vroucí osolené vodě 10–12 minut. Podávejte s cukrem, rozpuštěným máslem a tvarohem.