Tvarohové knedlíky – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

30 minut

INGREDIENCE:

  • 50 g másla
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200–250 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • bio citronová kůra, nemusí být
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • meruňky
  • kostkový cukr, nemusí být
  • cukr
  • rozpuštěné máslo
  • tvaroh k podávání

POSTUP

Z 50 g utřeného másla, 250 g měkkého tvarohu, hrubé mouky (asi 200–250 g, postupně dosypávejte), 1 vejce a špetky soli vypracujte těsto, můžete přistrouhnout i trochu bio citronové kůry. Chcete-li, aby bylo hodně nadýchané, přidejte ½ lžičky prášku do pečiva. Plňte vypeckovanými meruňkami, do nichž můžete vložit cukr. Vařte ve vroucí osolené vodě 10–12 minut. Podávejte s cukrem, rozpuštěným máslem a tvarohem.