Pórková polévka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod

INGREDIENCE:

  • 1 l vývaru z bílých kostí
  • 40 g očištěného pórku
  • 40 g másla
  • 60 g hladké mouky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 vejce
  • petrželová nať

POSTUP

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem, dobře rozmícháme a za občasného míchání necháme vařit asi 45 minut.

Před dovařením polévku osolíme, opepříme a přecedíme přes jemné sítko.

Do přecezené polévky zamícháme jemně nakrájený pórek a ještě chvíli povaříme (4-5 minut).

Pokud máte raději krémové polévky, můžete si do polévky zavařit smetanu a pórek zcela rozmixovat ponorným mixérem.

Nakonec do polévky nalijeme rozšlehané vejce a necháme jej srazit. Těsně před podáváním ochutíme nasekanou petrželovou natí.