Pórková polévka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod
INGREDIENCE:
- 1 l vývaru z bílých kostí
- 40 g očištěného pórku
- 40 g másla
- 60 g hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
- 1 vejce
- petrželová nať
POSTUP
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem, dobře rozmícháme a za občasného míchání necháme vařit asi 45 minut.
Před dovařením polévku osolíme, opepříme a přecedíme přes jemné sítko.
Do přecezené polévky zamícháme jemně nakrájený pórek a ještě chvíli povaříme (4-5 minut).
Pokud máte raději krémové polévky, můžete si do polévky zavařit smetanu a pórek zcela rozmixovat ponorným mixérem.
Nakonec do polévky nalijeme rozšlehané vejce a necháme jej srazit. Těsně před podáváním ochutíme nasekanou petrželovou natí.