Minestrone polévka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
45 minut
INGREDIENCE:
- lžíce olivového oleje
- 3 cibule
- mrkev
- pórek
- 1/4 čínského zelí
- 4 stroužky česneku
- 250 g brambor
- 150 g zelených fazolových lusků
- 500 g rajčat
- 1/2 l vývaru
- bobkový list
- rozmarýn
- tymián
- sůl
- pepř
- parmezán
- v případě chuti těstoviny – mušličky
POSTUP
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme rozetřený česnek a brambory s mrkví, pórkem a zelím nakrájené na drobno. Vše smažíme asi 2 minuty.
Přidáme nakrájená rajčata, zelené fazolové lusky, bobkové listy, rozmarýn, tymián a vývar. Pokud máte rádi těstoviny, můžete si v polévce zavařit mušličky. Pod pokličkou vaříme dalších 15 minut na mírném plameni, dokud zelenina nezměkne. Dle chuti osolíme a opepříme.
Polévku podáváme ozdobenou parmezánem.