Minestrone polévka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut

INGREDIENCE:

  • lžíce olivového oleje
  • 3 cibule
  • mrkev
  • pórek
  • 1/4 čínského zelí
  • 4 stroužky česneku
  • 250 g brambor
  • 150 g zelených fazolových lusků
  • 500 g rajčat
  • 1/2 l vývaru
  • bobkový list
  • rozmarýn
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • parmezán
  • v případě chuti těstoviny – mušličky

POSTUP

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme rozetřený česnek a brambory s mrkví, pórkem a zelím nakrájené na drobno. Vše smažíme asi 2 minuty.

Přidáme nakrájená rajčata, zelené fazolové lusky, bobkové listy, rozmarýn, tymián a vývar. Pokud máte rádi těstoviny, můžete si v polévce zavařit mušličky. Pod pokličkou vaříme dalších 15 minut na mírném plameni, dokud zelenina nezměkne. Dle chuti osolíme a opepříme.

Polévku podáváme ozdobenou parmezánem.