Krevetový salát – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
45 minut
INGREDIENCE:
- 2 lžíce olivového oleje
- 450 g oškrabaných brambor nakrájených na tenké plátky
- 1 oloupaný a utřený stroužek česneku
- 1 odjádřená červená paprika nakrájená na tenké plátky
- 200 g očištěných cukrových lusků
- 350 g čerstvých syrových tygřích krevet bez krunýře a střívka
- 2 očištěné stonky řapíkatého celeru nakrájeného na kolečka
- 150 ml kysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce přírodního jogurtu
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžíce sekaného čerstvého kopru
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky ostré paprikové omáčky
- snítka kopru na ozdobu
POSTUP:
Na pánvi rozpálíme olej a 8 minut na něm opékáme brambory s česnekem. Přidáme papriku a cukrové lusky, krevety s celerem a za občasného míchání opékáme 5-8 minut dokud krevety nezrůžoví a zelenina nezměkne.
Odstavíme pánev z ohně a krevety se zeleninou dáme do mísy a necháme 30 minut vychladnout.
Mezitím si smícháme v menší míse smetanu, majonézu, jogurt, citrónovou šťávu, hořčici, nasekaný kopr, sůl a pálivou paprikovou omáčku.
Zálivkou ze smetany přelijeme vychladlé krevety a vše dobře promícháme. Salát ozdobíme snítkou kopru a podáváme s teplou bagetou.