Krevetový salát – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut

INGREDIENCE:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 450 g oškrabaných brambor nakrájených na tenké plátky
  • 1 oloupaný a utřený stroužek česneku
  • 1 odjádřená červená paprika nakrájená na tenké plátky
  • 200 g očištěných cukrových lusků
  • 350 g čerstvých syrových tygřích krevet bez krunýře a střívka
  • 2 očištěné stonky řapíkatého celeru nakrájeného na kolečka
  • 150 ml kysané smetany
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce přírodního jogurtu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžíce sekaného čerstvého kopru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky ostré paprikové omáčky
  • snítka kopru na ozdobu

POSTUP:

Na pánvi rozpálíme olej a 8 minut na něm opékáme brambory s česnekem. Přidáme papriku a cukrové lusky, krevety s celerem a za občasného míchání opékáme 5-8 minut dokud krevety nezrůžoví a zelenina nezměkne.

Odstavíme pánev z ohně a krevety se zeleninou dáme do mísy a necháme 30 minut vychladnout.

Mezitím si smícháme v menší míse smetanu, majonézu, jogurt, citrónovou šťávu, hořčici, nasekaný kopr, sůl a pálivou paprikovou omáčku.

Zálivkou ze smetany přelijeme vychladlé krevety a vše dobře promícháme. Salát ozdobíme snítkou kopru a podáváme s teplou bagetou.