Omáčka na špagety – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
2 hod
INGREDIENCE:
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkem
- 375 g mletého hovězího masa
- 375 g mletého vepřového masa
- 250 ml mléka
- 375 ml suchého bílého vína
- 1 kg rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- zelené bylinky (oregano, bazalka, tymián, šalvěj)
- sůl
- pepř
- 500 ml vody
POSTUP
Na rozehřátém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a česnek utřený se solí. Vše osmahneme. Přidáme mleté maso a vše podusíme. Přilijeme mléko a vaříme na mírném ohni dokud se neodpaří.
Poté přidáme bílé víno a opět promíchanou směs vaříme dokud se z ní tekutina nevypaří. Následně přidáme rajčata, rajčatový protlak a bylinky, vše solíme a opepříme. Takto připravenou směs vaříme 1-2 hodiny za občasného míchání.
Tuto omáčku podáváme na uvařené špagety a sypeme strouhaným sýrem.