Omáčka na špagety – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

2 hod

INGREDIENCE:

  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkem
  • 375 g mletého hovězího masa
  • 375 g mletého vepřového masa
  • 250 ml mléka
  • 375 ml suchého bílého vína
  • 1 kg rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • zelené bylinky (oregano, bazalka, tymián, šalvěj)
  • sůl
  • pepř
  • 500 ml vody

POSTUP

Na rozehřátém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a česnek utřený se solí. Vše osmahneme. Přidáme mleté maso a vše podusíme. Přilijeme mléko a vaříme na mírném ohni dokud se neodpaří.

Poté přidáme bílé víno a opět promíchanou směs vaříme dokud se z ní tekutina nevypaří. Následně přidáme rajčata, rajčatový protlak a bylinky, vše solíme a opepříme. Takto připravenou směs vaříme 1-2 hodiny za občasného míchání.

Tuto omáčku podáváme na uvařené špagety a sypeme strouhaným sýrem.