Králík na zelenině – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod 45 minut

INGREDIENCE:

  • 1 králík
  • sůl
  • pepř
  • 1 mrkev
  • 1 řapík celeru
  • 1 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 250 g rajčat
  • 1 baklažán
  • 1 paprika
  • špetka oregana
  • 1,5 dl bílého vína
  • hladká mouka

POSTUP

Králíka rozdělíme na porce, které osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Ve velkém hrnci podusíme na oleji mrkev, celer a cibuli nakrájené na plátky, přidáme porce králíka a lehce je opečeme po obou stranách, podlijeme je vínem, vložíme do trouby a dusíme pod pokličkou.

Po chvilce přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, oregano a podle potřeby doplníme vodou.

Baklažán oloupeme pokrájíme na kostičky, papriku na nudličky a přidáme je ke konci dušení ke králíku. Když je maso téměř měkké, pokličku sejmeme a dopečeme.

Králíka servírujeme s různě upravenými bramborami.