Králík na zelenině – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod 45 minut
INGREDIENCE:
- 1 králík
- sůl
- pepř
- 1 mrkev
- 1 řapík celeru
- 1 cibule
- 4 lžíce oleje
- 250 g rajčat
- 1 baklažán
- 1 paprika
- špetka oregana
- 1,5 dl bílého vína
- hladká mouka
POSTUP
Králíka rozdělíme na porce, které osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Ve velkém hrnci podusíme na oleji mrkev, celer a cibuli nakrájené na plátky, přidáme porce králíka a lehce je opečeme po obou stranách, podlijeme je vínem, vložíme do trouby a dusíme pod pokličkou.
Po chvilce přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, oregano a podle potřeby doplníme vodou.
Baklažán oloupeme pokrájíme na kostičky, papriku na nudličky a přidáme je ke konci dušení ke králíku. Když je maso téměř měkké, pokličku sejmeme a dopečeme.
Králíka servírujeme s různě upravenými bramborami.