Játra na cibulce – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

30 minut

INGREDIENCE:

  • 600 g očištěných jater
  • 60 g sádla
  • 100 g oloupané cibule
  • 30 g hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 1 dl vývaru

POSTUP

Očištěná, omytá a osušená játra nakrájíme na silnější plátky, osolíme, okořeníme a po obou stranách poprášíme moukou.

Na rozehřátém sádle opečeme po obou stranách dozlatova.

Opečená játra vyjmeme a na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a zalijeme vývarem. Přidáme játra a vše krátce podusíme.

Při podávání játra poléváme šťávou s opečenou cibulí.

Jako přílohu servírujeme dušenou rýži, opečené či uvařené brambory nebo různé druhy zeleninových salátů.