Játra na cibulce – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
30 minut
INGREDIENCE:
- 600 g očištěných jater
- 60 g sádla
- 100 g oloupané cibule
- 30 g hladké mouky
- sůl
- pepř
- kmín
- 1 dl vývaru
POSTUP
Očištěná, omytá a osušená játra nakrájíme na silnější plátky, osolíme, okořeníme a po obou stranách poprášíme moukou.
Na rozehřátém sádle opečeme po obou stranách dozlatova.
Opečená játra vyjmeme a na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a zalijeme vývarem. Přidáme játra a vše krátce podusíme.
Při podávání játra poléváme šťávou s opečenou cibulí.
Jako přílohu servírujeme dušenou rýži, opečené či uvařené brambory nebo různé druhy zeleninových salátů.