Šunkofleky s uzeným masem – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut

INGREDIENCE:

  • 400 g uzeného masa bez kosti
  • 100 g tuku
  • 2 vejce
  • 2 dl kyselé smetany
  • 600 g flíčků
  • strouhanka
  • mletý pepř
  • sůl

POSTUP

Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky.

Flíčky uvaříme ve slané vodě, přecedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Připravené uzené maso, uvařené flíčky, rozpuštěný tuk, mletý pepř, vejce rozšlehaná v polovičním množství smetany a sůl dobře promícháme.

Směs vložíme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v horké troubě upečeme.

Před dokončením flíčky polijeme zbytkem smetany a dopečeme.

Jako přílohu servírujeme kyselé okurky nebo saláty ze syrové zeleniny.