Šunkofleky s uzeným masem – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
45 minut
INGREDIENCE:
- 400 g uzeného masa bez kosti
- 100 g tuku
- 2 vejce
- 2 dl kyselé smetany
- 600 g flíčků
- strouhanka
- mletý pepř
- sůl
POSTUP
Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky.
Flíčky uvaříme ve slané vodě, přecedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Připravené uzené maso, uvařené flíčky, rozpuštěný tuk, mletý pepř, vejce rozšlehaná v polovičním množství smetany a sůl dobře promícháme.
Směs vložíme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v horké troubě upečeme.
Před dokončením flíčky polijeme zbytkem smetany a dopečeme.
Jako přílohu servírujeme kyselé okurky nebo saláty ze syrové zeleniny.