Filé po pekařsku – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut

INGREDIENCE:

  • 600 g zmraženého filé z mořských ryb
  • 100 g másla
  • 60 g dušených žampiónů
  • 600 g brambor uvařených ve slupce
  • sůl
  • mletý pepř
  • paprika
  • vegeta
  • citrón
  • pažitka

POSTUP:

Zmražené filé nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a posypeme paprikou a vegetou.

Ohnivzdornou mísu vymažeme poloviční dávkou másla, dno vyložíme bramborami pokrájenými na plátky, které podle chuti osolíme a poklademe na ně udušené žampióny. Na brambory s žampióny položíme porce filé, pokapeme máslem a v horké troubě pečeme do měkka a dozlatova.

Během pečení poléváme vypečenou šťávou.

Porce ryby podáváme obložené kolečkem citrónu a posypeme nakrájenou pažitkou.

Jako přílohu podáváme zeleninové saláty.