Filé po pekařsku – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
45 minut
INGREDIENCE:
- 600 g zmraženého filé z mořských ryb
- 100 g másla
- 60 g dušených žampiónů
- 600 g brambor uvařených ve slupce
- sůl
- mletý pepř
- paprika
- vegeta
- citrón
- pažitka
POSTUP:
Zmražené filé nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a posypeme paprikou a vegetou.
Ohnivzdornou mísu vymažeme poloviční dávkou másla, dno vyložíme bramborami pokrájenými na plátky, které podle chuti osolíme a poklademe na ně udušené žampióny. Na brambory s žampióny položíme porce filé, pokapeme máslem a v horké troubě pečeme do měkka a dozlatova.
Během pečení poléváme vypečenou šťávou.
Porce ryby podáváme obložené kolečkem citrónu a posypeme nakrájenou pažitkou.
Jako přílohu podáváme zeleninové saláty.