Hořčicová omáčka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
Doba přípravy: 20 minut
Doba marinování: 1 hodina
Doba vaření: 1 hodina 40 minut
INGREDIENCE:
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 oloupaný a utřený stroužek česneku
- 300 ml suchého bílého vína
- 700 g vykostěného králičího masa nakrájeného na kostky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 středně velká oloupaná a nasekaná cibule
- 3 středně velké očištěné stonky řapíkatého celeru nakrájeného na kolečka
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 2 lžíce čerstvé sekané petrželky
- 300 ml drůbežího vývaru
- 1/2 lžičky soli
- mletý pepř
- 200 g nudlí
- 1 lžíce škrobové moučky
- 150 ml smetany
- 30 g strouhanky
- 60 g rozdrobeného sýra
POSTUP
Hořčici smícháme s česnekem a vínem a v této směsi obalíme kostky králičího masa. Zakryjeme a necháme hodinu marinovat.
Rozehřejeme olej, přidáme cibuli a celer a 5 minut dusíme.
Králičí maso vyjmeme z marinády a necháme okapat, vmícháme ho do celeru s cibulí. Marinádu zatím uschováme. Maso opékáme za občasného míchání asi 5 minut na střední teplotě.
Přidáme tymián, polovinu petrželky, vývar, marinádu, sůl a pepř. Pod pokličkou vaříme mírným varem 1 – 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
Uvaříme těstoviny. Smetanu smícháme se škrobovou moučkou a přidáme k masu. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme, až omáčka mírně zhoustne. Odstavíme z ohně a vmícháme uvařené těstoviny.
Strouhanku smícháme se sýrem a zbytkem petrželky a nasypeme ji na na králičí směs s těstovinami. Necháme 3 minuty zapéct a podáváme.