Hořčicová omáčka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

Doba přípravy: 20 minut

Doba marinování: 1 hodina

Doba vaření: 1 hodina 40 minut

INGREDIENCE:

  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 oloupaný a utřený stroužek česneku
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 700 g vykostěného králičího masa nakrájeného na kostky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 středně velká oloupaná a nasekaná cibule
  • 3 středně velké očištěné stonky řapíkatého celeru nakrájeného na kolečka
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 lžíce čerstvé sekané petrželky
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 1/2 lžičky soli
  • mletý pepř
  • 200 g nudlí
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 150 ml smetany
  • 30 g strouhanky
  • 60 g rozdrobeného sýra

POSTUP

Hořčici smícháme s česnekem a vínem a v této směsi obalíme kostky králičího masa. Zakryjeme a necháme hodinu marinovat.

Rozehřejeme olej, přidáme cibuli a celer a 5 minut dusíme.

Králičí maso vyjmeme z marinády a necháme okapat, vmícháme ho do celeru s cibulí. Marinádu zatím uschováme. Maso opékáme za občasného míchání asi 5 minut na střední teplotě.

Přidáme tymián, polovinu petrželky, vývar, marinádu, sůl a pepř. Pod pokličkou vaříme mírným varem 1 – 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.

Uvaříme těstoviny. Smetanu smícháme se škrobovou moučkou a přidáme k masu. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme, až omáčka mírně zhoustne. Odstavíme z ohně a vmícháme uvařené těstoviny.

Strouhanku smícháme se sýrem a zbytkem petrželky a nasypeme ji na na králičí směs s těstovinami. Necháme 3 minuty zapéct a podáváme.