Kynuté buchty – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod 30 minut

INGREDIENCE:

  • 250 ml mléka
  • 30 g droždí
  • 2 lžíce pískového cukru
  • 500 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 2 vajíčka
  • 50 g rostlinného tuku
  • moučkový cukr na posypání, tuk na vymazání

Náplň:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1 žloutek
  • 60 g pískového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce rozinek
  • citronová šťáva

POSTUP

Ve 100 ml mléka rozmícháme droždí, lžíci cukru, lžíci mouky a necháme vzejít.

Smícháme mouku, kvásek, vejce, zbylé mléko, cukr a rozehřátý tuk. Vypracujeme těsto, které nechám minimálně hodinu kynout.

Z těsta tvarujeme placky, které plníme tvarohovou náplní. Zformujeme je do tvaru buchty. Na vymazaný pekáč klademe buchty spojem dolů a potíráme rozehřátým tukem.

Nechám 20 minut odpočinout, poté zapékáme v troubě asi 40 minut dozlatova.