Kedlubnová polévka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod
INGREDIENCE:
- 200 g oloupaných kedlubnů
- 1 l vývaru
- 20 g másla na dušení kedlubnů
- 40 g másla
- 40 g hladké mouky
- sůl
- čerstvý kopr
- 2,5 dl kyselé smetany
POSTUP
Z másla a hladké mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem, dobře rozmícháme a za občasného míchání necháme 45 minut povařit.
Oloupané kedlubny nakrájíme na tenké nudličky nebo drobné kostky a na másle udusíme do měkka.
Zahuštěný vývar přisolíme a přecedíme přes husté síto. Do přecezené polévky přidáme udušené kedlubny, dobře rozmíchanou kyselou smetanu a ještě krátce povaříme.
Pře podáváním přidáme posekaný kopr.