Kedlubnová polévka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod

INGREDIENCE:

  • 200 g oloupaných kedlubnů
  • 1 l vývaru
  • 20 g másla na dušení kedlubnů
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • sůl
  • čerstvý kopr
  • 2,5 dl kyselé smetany

POSTUP

Z másla a hladké mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem, dobře rozmícháme a za občasného míchání necháme 45 minut povařit.

Oloupané kedlubny nakrájíme na tenké nudličky nebo drobné kostky a na másle udusíme do měkka.

Zahuštěný vývar přisolíme a přecedíme přes husté síto. Do přecezené polévky přidáme udušené kedlubny, dobře rozmíchanou kyselou smetanu a ještě krátce povaříme.

Pře podáváním přidáme posekaný kopr.