Dýňová polévka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod

INGREDIENCE:

  • dýně Hokkaidó nebo jiná dýně vhodná pro kuchyňskou úpravu
  • 1 l  zeleninového vývaru
  • smetana
  • 2 – 3 lžičky hladké mouky a 1/5 sklenice vody na jíšku
  • česnek podle chuti
  • sůl
  • pepř

POSTUP:

Dýni očistíme – vydlabeme a rozkrájíme na kostičky.

Dýni vložíme do hrnce s vývarem a vaříme ji do změknutí (asi 30-40 minut). Po mírném vychladnutí rozmixujeme na hladký krém.

Přidáme jemně nastrouhaný česnek. Dochutíme solí a pepřem, přidáme smetanu a zvolna polévku zahřejeme.

Naservírovanou polévku můžeme dozdobit opraženými dýňovými semínky.