Dršťková polévka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1,5 hod

INGREDIENCE:

  • 200 g uvařených zmrazených drštěk
  • 1 l vývaru z bílých kostí
  • 40 g sádla
  • 50 g hladké mouky
  • 40 g oloupané cibule
  • 10 g mleté papriky
  • 1/2 stroužku česneku
  • sůl
  • kmín
  • majoránka
  • mletý pepř

POSTUP

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které zamícháme mletou papriku. jíšku zalijeme vlažným vývarem, dobře rozmícháme a za občasného míchání vaříme 45 minut mírným varem.

Během vaření do polévky přidáme nasekaný kmín, utřený česnek a mletý pepř.

Uvařenou polévku přecedíme přes jemné síto a přidáme dršťky nakrájené na jemné nudličky, rozemletou majoránku a podle chuti polévku dosolíme a ještě povaříme.