Dršťková polévka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1,5 hod
INGREDIENCE:
- 200 g uvařených zmrazených drštěk
- 1 l vývaru z bílých kostí
- 40 g sádla
- 50 g hladké mouky
- 40 g oloupané cibule
- 10 g mleté papriky
- 1/2 stroužku česneku
- sůl
- kmín
- majoránka
- mletý pepř
POSTUP
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které zamícháme mletou papriku. jíšku zalijeme vlažným vývarem, dobře rozmícháme a za občasného míchání vaříme 45 minut mírným varem.
Během vaření do polévky přidáme nasekaný kmín, utřený česnek a mletý pepř.
Uvařenou polévku přecedíme přes jemné síto a přidáme dršťky nakrájené na jemné nudličky, rozemletou majoránku a podle chuti polévku dosolíme a ještě povaříme.