Kachna na víně – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
2,5 hod
INGREDIENCE:
- 1800 g kachny
- 60 g uzené slaniny
- 60 g tuku
- 1 dl bílého vína
- 40 g citrónu
- bobkový list
- šalvěj
- celý pepř
- vývar
- sůl
POSTUP
Očištěnou a vykuchanou kachnu dobře omyjeme a osušíme, osolíme ji a obložíme plátky uzené slaniny a převážeme silnější nití.
Takto upravenou kachnu dáme na pekáč, přidáme tuk spolu s bobkovým listem, kolečky citrónu, šalvějí, celým pepřem a vše podlijeme vývarem a pečeme do měkka za občasného polévání vlastní šťávou a bílým vínem.
Před opečením slaninu odstraníme a kachnu upečeme dozlatova.
Jako přílohu podáváme bílé nebo červené hlávkové zelí, vařené brambory či housukový knedlík.