Kachna na víně – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

2,5 hod

INGREDIENCE:

  • 1800 g kachny
  • 60 g uzené slaniny
  • 60 g tuku
  • 1 dl bílého vína
  • 40 g citrónu
  • bobkový list
  • šalvěj
  • celý pepř
  • vývar
  • sůl

POSTUP

Očištěnou a vykuchanou kachnu dobře omyjeme a osušíme, osolíme ji a obložíme plátky uzené slaniny a převážeme silnější nití.

Takto upravenou kachnu dáme na pekáč, přidáme tuk spolu s bobkovým listem, kolečky citrónu, šalvějí, celým pepřem a vše podlijeme vývarem a pečeme do měkka za občasného polévání vlastní šťávou a bílým vínem.

Před opečením slaninu odstraníme a kachnu upečeme dozlatova.

Jako přílohu podáváme bílé nebo červené hlávkové zelí, vařené brambory či housukový knedlík.