Katův šleh – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

50 minut

INGREDIENCE:

  • 250g maso /kuřecí, krůtí, vepřové, králičí/
  • 1 PL kečup
  • 1 ČL hořčice Dijonská
  • 1 PL olej olivový
  • ½ cibule
  • vývar
  • 1chilli paprička
  • 1stroužek česneku
  • 1 kyselá okurka
  • 2 PL víno bílé
  • sůl
  • pepř

POSTUP

Na oleji zprudka orestujeme maso pokrájené na nudličky nebo kostky. Osolíme a opepříme. Přidáme kečup, hořčici, česnek a papričku. Promícháme a zalijeme vínem a vývarem. Množství podle tuhosti masa.

Hotové jídlo zredkujeme, aby šťávy bylo jen malé množství. Ne aby v ní maso plavalo. Přidáme cibuli na plátky a nahrubo nastrouhanou okurku. Po třech minutách odstavíme z plamene a dochutíme ještě kouskem utřeného, nebo posekaného česneku a chilli.