Katův šleh – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
50 minut
INGREDIENCE:
- 250g maso /kuřecí, krůtí, vepřové, králičí/
- 1 PL kečup
- 1 ČL hořčice Dijonská
- 1 PL olej olivový
- ½ cibule
- vývar
- 1chilli paprička
- 1stroužek česneku
- 1 kyselá okurka
- 2 PL víno bílé
- sůl
- pepř
POSTUP
Na oleji zprudka orestujeme maso pokrájené na nudličky nebo kostky. Osolíme a opepříme. Přidáme kečup, hořčici, česnek a papričku. Promícháme a zalijeme vínem a vývarem. Množství podle tuhosti masa.
Hotové jídlo zredkujeme, aby šťávy bylo jen malé množství. Ne aby v ní maso plavalo. Přidáme cibuli na plátky a nahrubo nastrouhanou okurku. Po třech minutách odstavíme z plamene a dochutíme ještě kouskem utřeného, nebo posekaného česneku a chilli.