Hlívový guláš – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut

INGREDIENCE:

  • 0,5 kg hlívy ústřičné
  • na jemno nakrájenou cibuli
  • tuk
  • mletá červená paprika
  • lžíce rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 1/4 lžičky gulášového koření
  • česnek
  • hladká mouka
  • strouhaný křen

POSTUP

Cibuli necháme zesklovatět, přidáme červenou papriku, lehce orestujeme, přidáme protlak a zalijeme zeleninovým vývarem. Dochutíme solí a pepřem a necháme na mírném plameni asi 20 minut povařit. Při vaření směs podléváme podle potřeby vývarem či vodou.

Přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a vaříme do poloměkka. Zahustíme moukou rozšlehanou ve studené vodě. Necháme 10 minut povařit a přidáme česnek, majoránku a gulášové koření.

Na talíři guláš posypeme nastrouhaným křenem. Servírujeme s chlebem, těstovinami či knedlíkem.