Hlívový guláš – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
45 minut
INGREDIENCE:
- 0,5 kg hlívy ústřičné
- na jemno nakrájenou cibuli
- tuk
- mletá červená paprika
- lžíce rajčatového protlaku
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1/4 lžičky gulášového koření
- česnek
- hladká mouka
- strouhaný křen
POSTUP
Cibuli necháme zesklovatět, přidáme červenou papriku, lehce orestujeme, přidáme protlak a zalijeme zeleninovým vývarem. Dochutíme solí a pepřem a necháme na mírném plameni asi 20 minut povařit. Při vaření směs podléváme podle potřeby vývarem či vodou.
Přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a vaříme do poloměkka. Zahustíme moukou rozšlehanou ve studené vodě. Necháme 10 minut povařit a přidáme česnek, majoránku a gulášové koření.
Na talíři guláš posypeme nastrouhaným křenem. Servírujeme s chlebem, těstovinami či knedlíkem.