Bramborová spirála za babku – nejlepší recept

Potřebovat budeme vlastně jen brambory, olivový olej a trochu koření, není to nijak náročný recept. Domácí chuťovka doslova za pár korun, na stánku ve městě dáte třeba i padesát. Proč tedy zbytečně utrácet?

Postup:

  1. Připravené brambory (ideálně delší) pečlivě očistíme a propíchneme je ostrou dřevěnou špejlí. Zařízneme pak do ní nůž a spirálovitě otáčíme celou bramborou, tu pak na špejli zlehka natáhneme ve stylu harmoniky.
  2. Bramborovou spirálu poté osmažíme, na 210 stupňů Celsia takříkajíc dozlatova – ať už v troubě či fritéze, varianta číslo dvě bude trošku rychlejší. Poté ji nasolíme nebo dodáme podle chuti i nějaké bylinky. Pokud smažíme v troubě, bude dobré přidat i trochu olivového oleje.