Hrníčkové knedlíky – nejlepší recept

Nový recept týmu Verge.cz se hodí hlavně ke svíčkové nebo ke guláši. Jde o staročeské knedlíky, které jsou nejen levné, ale i velice dobré!

Svíčková bez knedlíků je jako jihočeský rybník bez kaprů. A díky Láďovu receptu si můžete snadno připravit skvělé knedlíky, a to bez kvasnic nebo kypřícího prášku.

Na „Hrníčkové knedlíky“ si připravte hrnek hrubé mouky, hrnek mléka, lžíci soli, dva rohlíky a dvě vajíčka. Dochutit je ještě můžete bylinkami – pažitkou či petrželí. Čtyři porce knedlíků vyjdou na méně než dvacet korun. Působivé, že?

Postup:

  1. Do těsta potřebujeme vaječné žloutky, hrubou mouku a mléko. Nakonec ochutíme solí.
  2. Směs důkladně promícháme. Vůbec není na závadu, pokud je „řídká“.
  3. Připravené rohlíky pokrájíme na malé kostičky a přidáme je do těsta.
  4. Z vaječných bílků si připravíme sníh, který přidáme k těstu.
  5. Hrnky, ve kterých budeme připravovat knedlíky, vymažeme tenkou vrstvou sádla. Poté je naplníme zhruba do tří čtvrtin těstem.
  6. Hrnky umístíme do hrnce s vodou (hladina vody by měla dosáhnout spodní části ucha).
  7. Necháme půl hodiny vařit, poté stáhneme hrnec z plotny a hrnky vyjmeme z vody.
  8. Knedlíky necháme pár minut odstát a pak je vyklopíme.