Hrníčkové knedlíky – nejlepší recept
Nový recept týmu Verge.cz se hodí hlavně ke svíčkové nebo ke guláši. Jde o staročeské knedlíky, které jsou nejen levné, ale i velice dobré!
Svíčková bez knedlíků je jako jihočeský rybník bez kaprů. A díky Láďovu receptu si můžete snadno připravit skvělé knedlíky, a to bez kvasnic nebo kypřícího prášku.
Na „Hrníčkové knedlíky“ si připravte hrnek hrubé mouky, hrnek mléka, lžíci soli, dva rohlíky a dvě vajíčka. Dochutit je ještě můžete bylinkami – pažitkou či petrželí. Čtyři porce knedlíků vyjdou na méně než dvacet korun. Působivé, že?
Postup:
- Do těsta potřebujeme vaječné žloutky, hrubou mouku a mléko. Nakonec ochutíme solí.
- Směs důkladně promícháme. Vůbec není na závadu, pokud je „řídká“.
- Připravené rohlíky pokrájíme na malé kostičky a přidáme je do těsta.
- Z vaječných bílků si připravíme sníh, který přidáme k těstu.
- Hrnky, ve kterých budeme připravovat knedlíky, vymažeme tenkou vrstvou sádla. Poté je naplníme zhruba do tří čtvrtin těstem.
- Hrnky umístíme do hrnce s vodou (hladina vody by měla dosáhnout spodní části ucha).
- Necháme půl hodiny vařit, poté stáhneme hrnec z plotny a hrnky vyjmeme z vody.
- Knedlíky necháme pár minut odstát a pak je vyklopíme.