Domácí bylinkové máslo – nejlepší recept

Dobré máslo je základem každé ledničky. Mažeme si ho na chleba, rohlíky, používáme k vaření. Cena másla roste, tak si pojďme udělat své domácí bylinkové máslo 🙂

Našli jsme velmi snadný recept na jeho výrobu, takže si ho doma může připravit skutečně každý.

Budete potřebovat pouze 2 kelímky smetany na šlehání 33% a poté sůl, česnek a bylinky – zde podle vaší chuti – kopr, bazalku, petržel a nebo mix toho co najdete na zahrádce. Fantazii a chuti se meze nekladou.

Nalijte do mísy smetanu a vyšlehejte ji (cca 4 minuty). Poté ji vyklopte na cedník a oddělte syrovátku. Oddělené máslo prolévejte vodou a ručně z nej na porkénku vytvořte hrudky – nesmí se lepit.

Bylinky si nakrájejte na drobno a obalte v nich máslo. Lehce osolte, přidejte česenek (třeba i granulovaný). Celou směs zapracujte do sebe, vyklopte na fólii a vytvořte (tzv. utáhněte) ve váleček. Ten dejte stuhnout do lednice.