Smažená kuřecí křidýlka – nejlepší recept

Smažená kuřecí křídla patří k oblíbeným fast-foodovým pochoutkám. Ale proč si je neudělat doma – chutnější a levnější? Tři křidýlka stojí v restauracích třeba i čtyřicet korun, Vy je můžete mít jen za deset. Jak na to? tým Verge.cz rád poradí.

Ingredience:

6 kuřecích křidýlek (naporcovaných napůl) hladká mouka olej 2 lžičky soli po lžičce papriky, granulovaného česneku a chilli grilovací koření kari tymián voda mléko

vajíčko

Postup:

Do jedné misky smícháme sůl, papriku, česnek, chilli, grilovací koření, kari a tymián. Do druhé trochu soli a hladkou mouku. Do třetí pak rozkvedláme vejce, mléko a vodu v poměru 2:1:1. Do hrnce přilijeme olej tak, aby v něm byla křídla zcela ponořená.

Křidýlka obalíme v obou připravených směsích (nejprve koření, poté voda, mléko a vejce). Poté je vložíme do rozpáleného oleje a smažíme zhruba po dobu deseti minut, zkrátka „do zlatova“. A můžeme podávat…