Bramborové dalamánky – nejlepší recept

Dalamánky běžně známe z obchodu s pečivem. tým Verge.cz dnes přišel na recept na dalamánky, které jsou chutné a levnější, než v obchodech.

Výhodou receptu je snadná příprava i pro začátečníky.

Ingredience

  • 5 vařených brambor
  • 4 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 pytlíček/kostka sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 3/4 hrnku vlažné vody
  • 1 pytlíček slunečnicových semínek

A jak na to?

Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Po vychladnutí brambory nastrouháme do mísy a přidáme mouku, sůl, droždí a semínka. Vypracujeme těsto, které následně necháme asi 45 minut kynout. Po vykynutí nakrájíme na pomoučeném prkénku těsto na kousky a uděláme z něj malé bochánky. Pochánky vyskládáme na plech a nařízneme je mokrým nožem, potřeme slanou vodou či mlékem s vodou. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C  přiližně 15 minut, do zlatova.