Pivní čokoládový dort – nejlepší recept

Pivní čokoládový dort

Milovníci čokolády a piva, pokud hledáte lahodný dezert na příští setkání, už nehledejte! Tento pivní čokoládový dort s čokoládovou polevou bude jistě hitem pro každého.

Čokoládový dort s nádechem piva je lahodný dezert. Pivo mu dodává hloubku chuti, která je jedinečná a neodolatelná. Poleva vše zpečeťuje a dodává sladkému požitkářství korunu.

Pivní čokoládový dort

Čokoláda a pivo jsou dvě klasické oblíbené ingredience, které se nyní mohou spojit v podobě pivního čokoládového dortu. Tato lahodná pochoutka je ideální pro všechny milovníky piva a jistě potěší každou společnost. Pivní čokoládový dort spojuje sladkost čokolády s jedinečnou chutí piva a vytváří tak dekadentní dezert.

Pivo dodá dortu jedinečnou chuť.

Samotný dort se připravuje z kombinace mouky, cukru, kakaového prášku, jedlé sody, soli a piva. Pivo nabízí výrazné tóny, které dodávají dortu komplexní chuť a lehčí strukturu. Po upečení a vychladnutí se dort potáhne hladkou a krémovou čokoládovou polevou. Sladká čokoládová poleva zvýrazňuje chuť dortu i piva a vytváří tak lahodně vyváženou chuť.

Upečený dort se potře čokoládovou polevou.

Ingredience

Dort

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2/3 šálku kakaového prášku
  • 1/2 šálku světlého hnědého cukru
  • 1 šálek rozpuštěného másla
  • 1 šálek piva
  • 2 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Poleva

  • 2/3 šálku polosladkých čokoládových lupínků (kousky čokolády)
  • 3 lžíce nesoleného másla
  • 3 lžíce lehké smetany

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte 23centimetrovou kulatou dortovou formu máslem.
  2. V míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, kakaový prášek a hnědý cukr.
  3. V jiné míse smíchejte rozpuštěné máslo, pivo, vejce a vanilkový extrakt.
  4. Mokré přísady přidejte ve třech dávkách k suchým a míchejte, dokud se nespojí.
  5. Těsto nalijte do vymazané dortové formy a pečte 30-35 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu dortu nevyjde čistá.
  6. Před vyklopením z formy nechte dort alespoň 10 minut vychladnout.
  7. Pro přípravu polevy rozpusťte čokoládové lupínky, máslo a smetanu na sporáku nebo v mikrovlnné troubě. Šlehejte, dokud směs nebude hladká.
  8. Polevu rozetřete na vychladlý dort a podávejte.

Pivní čokoládový dort se stal oblíbeným dezertem po celém světě pro svou komplexní chuť a strukturu. Spojením chutí piva, čokolády a cukru vzniká něco skutečně jedinečného. Lehká struktura dortu a krémová konzistence polevy navíc pokaždé zajistí dokonalý požitek.

Mezi další oblíbené dorty patří např. čokoládový cheesecake, oreo cheesecake, nepečený cheesecake a krtkův dort.