Pivní čokoládový dort – nejlepší recept
tým Verge.cz se pro propařeném pivním festivalu rozhodl upéct dort. Volba padla na čokoládový pivní dort. Přes všechny obavy není dort hořký ani kyselý.
Ingredience:
- 1 hrnek černého piva – min. 18°
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 hrnky hnědého cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 3/4 hrnku kakaa
- 3 menší vejce
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 kostka másla
Poleva:
- 2 tabulky čokolády na vaření
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 1 lžíce másla
Jak na to? Začněte smícháním mouky a prášku do pečiva, přidejte špetku soli a trochu cukru. V hrnci rozpusťte máslo, přisypejte kakao a poté přilijte pivo. Dále bude třeba vyšlehat vejce se smetanou. Vyšlehanou hmotu smíchejte s kakaovou směsí. Vše důkladně promíchejte a přidejte ke smíchané mouce. Vše do sebe pečlivě vpracujte a vypracujte těsto na dort. To vlijte do připraveného hrnce a pečte přibližně 1 až 1,5 hodiny při 170 stupních.
Finální vrstvu tvoří poleva na dort, tu vytvoříte svařením smetany, kterou po odstavení smíchejte s máslem a nalámanou čokoládou. Nechte čokoládu a máslo rozpustit a směs míchejte tak dlouho, dokud nebude hladká.
Vlažnou polevou potírejte vyhladnutý korpus.