Pivní čokoládový dort – nejlepší recept

tým Verge.cz se pro propařeném pivním festivalu rozhodl upéct dort. Volba padla na čokoládový pivní dort. Přes všechny obavy není dort hořký ani kyselý.

Ingredience:

  • 1 hrnek černého piva – min. 18°
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky hnědého cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 3/4 hrnku kakaa
  • 3 menší vejce
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 kostka másla

Poleva:

  • 2 tabulky čokolády na vaření
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 lžíce másla

Jak na to? Začněte smícháním mouky a prášku do pečiva, přidejte špetku soli a trochu cukru. V hrnci rozpusťte máslo, přisypejte kakao a poté přilijte pivo. Dále bude třeba vyšlehat vejce se smetanou. Vyšlehanou hmotu smíchejte s kakaovou směsí. Vše důkladně promíchejte a přidejte ke smíchané mouce. Vše do sebe pečlivě vpracujte a vypracujte těsto na dort. To vlijte do připraveného hrnce a pečte přibližně 1 až 1,5 hodiny při 170 stupních.

Finální vrstvu tvoří poleva na dort, tu vytvoříte svařením smetany, kterou po odstavení smíchejte s máslem a nalámanou čokoládou. Nechte čokoládu a máslo rozpustit a směs míchejte tak dlouho, dokud nebude hladká.

Vlažnou polevou potírejte vyhladnutý korpus.