Pudinkové šneky – nejlepší recept

Měli byste zájem o pudinkové šneky za méně než dvě koruny (v obchodě stojí i desetinásobek)? Mlsalové mohou mít pré, tým Verge.cz přináší další zajímavý recept.

Připravíme si:

tři a půl hrnku hladké mouky hrnek vlažného mléka dva vaječné žloutky tři lžičky moučkového cukru špetku soli vanilkový cukr droždí

čtvrtku másla

Do náplně pak přijde vanilkový puding, sáček rozinek, půl litru mléka a tři lžíce cukru.

Postup:

  1. Mouku přesypeme do misky, uděláme do ní důlek a přilijeme mléko.
  2. Vně důlku vysypeme oba žloutky a cukr, mléko a droždí se solí pak dáme přímo do důlku a dáme si na pět minut pauzu.
  3. Celou směs prohněteme a necháme hodinu odležet.
  4. Zatímco těsto kyne, vytvoříme do něj náplň. V hrnci ohřejeme mléko a uvaříme s pudinkem, vanilkovým a moučkovým cukrem a rozinkami.
  5. Těsto, které mezitím vykynulo, rozválíme na zhruba centimetr a potřeme jej náplní. Vytvoříme z těsta roládu, pokrájíme na zhruba dvoucentimetrové kousky a přetřeme mlékem.
  6. Pečeme při teplotě 170 stupňů Celsia, dokud nejsou šneci krásně křupaví.