Rebarborový koláč s drobenkou – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
55 minut
INGREDIENCE:
- 90 g másla
- 250 g hladké mouky
- 100 g cukru krupice
- 2 žloutky
- 150 ml mléka
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 5 ks rebarbory
Na drobenku :
- 90 g másla
- 180 g cukru moučka
- 200 g polohrubé mouky
POSTUP
Nejprve si smícháme změklé máslo se žloutky, cukrem a mlékem. Poté přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Rebarboru si nakrájíme na kousky a poklademe ji rovnoměrně na těsto.
Drobenku si připravíme tak, že si v míse smícháme mouku, cukr a máslo. Vše dobře propracujeme.
Na závěr koláč posypeme drobenkou a dáme péct na 40 minut do trouby předehřáté na 160 °C.