Rebarborový koláč s drobenkou – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

55 minut

INGREDIENCE:

  • 90 g másla
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 2 žloutky
  • 150 ml mléka
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 5 ks rebarbory

Na drobenku :

  • 90 g másla
  • 180 g cukru moučka
  • 200 g polohrubé mouky

POSTUP

Nejprve si smícháme změklé máslo se žloutky, cukrem a mlékem. Poté přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké těsto.

Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Rebarboru si nakrájíme na kousky a poklademe ji rovnoměrně na těsto.

Drobenku si připravíme tak, že si v míse smícháme mouku, cukr a máslo. Vše dobře propracujeme.

Na závěr koláč posypeme drobenkou a dáme péct na 40 minut do trouby předehřáté na 160 °C.