Vafle – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
20 minut
INGREDIENCE:
- 375 ml mléka
- 1/2 lžičky soli
- 1,5 lžíce cukru krupice
- 3 vejce
- 440 ml hladké mouky
- 8 lžic oleje
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- šlehačka na ozdobu
- džem nebo marmeláda případně čokoládová poleva nebo jogurt na potření, různé druhy ovoce dle chuti
POSTUP
Rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
V míse smícháme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva a zašleháme žloutky, olej a mléko. Šleháme tak dlouho, doku těsto není úplně hladké, bez hrudek.
Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh a ve vaflovači upečeme.
Ještě vlažné vafle potíráme dle chuti marmeládou, džemem, čokoládou, jogurtem apod. a ozdobíme šlehačkou, ovocem a vším na co máme chuť.