Vafle – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

20 minut

INGREDIENCE:

  • 375 ml mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 1,5 lžíce cukru krupice
  • 3 vejce
  • 440 ml hladké mouky
  • 8 lžic oleje
  • 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
  • šlehačka na ozdobu
  • džem nebo marmeláda případně čokoládová poleva nebo jogurt na potření, různé druhy ovoce dle chuti

POSTUP

Rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.

V míse smícháme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva a zašleháme žloutky, olej a mléko. Šleháme tak dlouho, doku těsto není úplně hladké, bez hrudek.

Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh a ve vaflovači upečeme.

Ještě vlažné vafle potíráme dle chuti marmeládou, džemem, čokoládou, jogurtem apod. a ozdobíme šlehačkou, ovocem a vším na co máme chuť.