Polévka z červené čočky – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod

INGREDIENCE:

  • 70 g červené čočky
  • plechovka loupaných rajčat (400 g)
  • cibule
  • 2 brambory
  • lžíce olivového oleje
  • řapíkatý celer
  • stroužek česneku
  • asi 1/2 l vývaru
  • sůl
  • pepř
  • tymián

POSTUP

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a následně vše zalijeme posekanými loupanými rajčaty a nakonec přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vše osolíme a opepříme, přidáme špetku tymiánu a zalijeme vývarem.

Za občasného promíchání přivedeme k varu. Ve fázi kdy brambory začínají měknout přidáme vypranou červenou čočku, nakrájený řapíkatý celer a vaříme dokud čočka nezměkne.