Květáková polévka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
20 minut
INGREDIENCE:
- květák
- zeleninový vývar
- smetana ke šlehání
- polohrubá mouka
- muškátový oříšek
- čerstvá zelená petrželka
- bílý pepř
- sůl
Květák rozebereme na jednotlivé růžičky a omyjeme. Růžičky vložíme do vroucího zeleninového vývaru. Vaříme asi 15 minut doměkka. Potom květák v polévce důkladně rozšleháme šlehačem, nebo ho propasírujeme. Polovinu smetany rozmícháme s moukou a za stálého míchání přilijeme do polévky. Necháme ještě chvíli povařit. Nakonec polévku okořeníme bílým pepřem, solí a strouhaným muškátovým oříškem. Zbytek smetany a jemně nasekanou zelenou petrželku ušleháme a těsně před podáváním zdobíme jednotlivé porce polévky úhlednými kopečky.