Květáková polévka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

20 minut

INGREDIENCE:

  • květák
  • zeleninový vývar
  • smetana ke šlehání
  • polohrubá mouka
  • muškátový oříšek
  • čerstvá zelená petrželka
  • bílý pepř
  • sůl

Květák rozebereme na jednotlivé růžičky a omyjeme. Růžičky vložíme do vroucího zeleninového vývaru. Vaříme asi 15 minut doměkka. Potom květák v polévce důkladně rozšleháme šlehačem, nebo ho propasírujeme. Polovinu smetany rozmícháme s moukou a za stálého míchání přilijeme do polévky. Necháme ještě chvíli povařit. Nakonec polévku okořeníme bílým pepřem, solí a strouhaným muškátovým oříškem. Zbytek smetany a jemně nasekanou zelenou petrželku ušleháme a těsně před podáváním zdobíme jednotlivé porce polévky úhlednými kopečky.