Mrkvová polévka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
35 minut
INGREDIENCE:
- 500 g mrkve
- 50 g rýže
- 1 lžíce másla
- 2 dl mléka
- 2 čerstvé žloutky
- sůl
- 1 1/4 l vývaru z masa nebo kostí
- žemle
- 1 lžíce másla na osmažení žemle
POSTUP
Očištěnou, omytou mrkev nakrájíme na kousky a osolíme, přisladíme.
Mrkev zlehka osmahneme na másle a přidáme k ní přebranou a propláchnutou rýži a vše zalijeme vývarem z masa nebo kostí a na mírném ohni pod pokličkou vaříme.
Mrkev z rýží prolisujeme, rozředíme vývarem do požadované konzistence, vmícháme mléko s rozkvedlanými žloutky a prohřejeme.
Žemli osmažíme na másla a podáváme k polévce.