Mrkvová polévka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

35 minut

INGREDIENCE:

  • 500 g mrkve
  • 50 g rýže
  • 1 lžíce másla
  • 2 dl mléka
  • 2 čerstvé žloutky
  • sůl
  • 1 1/4 l vývaru z masa nebo kostí
  • žemle
  • 1 lžíce másla na osmažení žemle

POSTUP

Očištěnou, omytou mrkev nakrájíme na kousky a osolíme, přisladíme.

Mrkev zlehka osmahneme na másle a přidáme k ní přebranou a propláchnutou rýži a vše zalijeme vývarem z masa nebo kostí a na mírném ohni pod pokličkou vaříme.

Mrkev z rýží prolisujeme, rozředíme vývarem do požadované konzistence, vmícháme mléko s rozkvedlanými žloutky a prohřejeme.

Žemli osmažíme na másla a podáváme k polévce.