Krabí salát – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
35 minut
INGREDIENCE:
- 200 g očištěného a pokrájeného chřestu
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 4 kapky tabasca
- 1/8 lžičky cayenského pepře
- 1/4 lžičky soli
- mletý černý pepř
- 450 g bílého krabího masa
- 200 g uvařené, okapané kukuřice
- 2 větší odjádřené papriky
- 4 očištěné jarní cibulky nakrájené na tenká kolečka
- 60 g krutonků (menší kostky bílého pečiva osmaženého do chřupava)
POSTUP
Chřest vhodíme do vařící vody a vaříme 5 minut, pak necháme okapat.
Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, hořčicí, tabascem, cayenským pepřem, solí a trochou pepře.
K zálivce přidáme chřest, krabí maso, kukuřici, červenou a zelenou papriku a jarní cibulku a vše promícháme. Hotový salát posypeme krutonky a podáváme.