Krabí salát – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

35 minut

INGREDIENCE:

  • 200 g očištěného a pokrájeného chřestu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 4 kapky tabasca
  • 1/8 lžičky cayenského pepře
  • 1/4 lžičky soli
  • mletý černý pepř
  • 450 g bílého krabího masa
  • 200 g uvařené, okapané kukuřice
  • 2 větší odjádřené papriky
  • 4 očištěné jarní cibulky nakrájené na tenká kolečka
  • 60 g krutonků (menší kostky bílého pečiva osmaženého do chřupava)

POSTUP

Chřest vhodíme do vařící vody a vaříme 5 minut, pak necháme okapat.

Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, hořčicí, tabascem, cayenským pepřem, solí a trochou pepře.

K zálivce přidáme chřest, krabí maso, kukuřici, červenou a zelenou papriku a jarní cibulku a vše promícháme. Hotový salát posypeme krutonky a podáváme.