Drůbeží polévka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
2 hod 30 min
INGREDIENCE:
- 400 g slepice či kuřete (droby)
- 60 g kořenové zeleniny
- 30 g cibule
- trochu pórku
- celé nové koření a pepř
- 1,3 l vody
- sůl
- podle chuti 20 g žampiónů
POSTUP
Dobře omytou slepici (kuře) nakrájíme na větší kousky, vložíme do studené vody a pomalu přivedeme k varu.
Jakmile voda začne vařit přidáme sůl, několik zrnek pepře a snížíme teplotu, aby polévka jen mírně vařila a necháme ji vařit asi 2 hodiny.
Po hodině varu přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, pórek, cibuli, případně žampióny a vývar dovaříme.
Hotový vývar přecedíme přes jemné síto nebo plátěný ubrousek. Uvařené drůbeží maso přidáme do polévky nebo využijeme na přípravu hlavního chodu.