Drůbeží polévka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

2 hod 30 min

INGREDIENCE:

  • 400 g slepice či kuřete (droby)
  • 60 g kořenové zeleniny
  • 30 g cibule
  • trochu pórku
  • celé nové koření a pepř
  • 1,3 l vody
  • sůl
  • podle chuti 20 g žampiónů

POSTUP

Dobře omytou slepici (kuře) nakrájíme na větší kousky, vložíme do studené vody a pomalu přivedeme k varu.

Jakmile voda začne vařit přidáme sůl, několik zrnek pepře a snížíme teplotu, aby polévka jen mírně vařila a necháme ji vařit asi 2 hodiny.

Po hodině varu přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, pórek, cibuli, případně žampióny a vývar dovaříme.

Hotový vývar přecedíme přes jemné síto nebo plátěný ubrousek. Uvařené drůbeží maso přidáme do polévky nebo využijeme na přípravu hlavního chodu.