Pivní sýr – nejlepší recept

Pivní sýr

Představujeme pivní sýr – dokonalou a chutnou kombinaci piva, sýra a několika druhů koření! Tento jednoduchý recept je skvělým způsobem, jak vylepšit sýrová prkénka a sendviče, a určitě se stane hitem pro rodinu i hosty.

Pivní sýr má něco do sebe. Jeho jedinečná a lehce pikantní chuť je dokonalým doplňkem čehokoli od toastů až po preclíky. Je oblíbený u mnoha strávníků, kteří hledají něco jedinečného. Přemýšleli jste však někdy o tom, že byste si doma vytvořili vlastní pivní sýr?

Pivní sýr

Pivní sýr má výraznou strukturu, která je příjemnou kombinací krémové a lehce křupavé konzistence. Jeho chuť je neobvyklá a nečekaná, s příjemným zemitým nádechem kmínu. Pivo dodá pivu chladivou příchuť.

Je skvělý namazaný na toastu k snídani nebo jako dip k preclíkům. Může být také vynikající pro jakýkoli typ sendviče (recept). Pivní sýr lze použít také jako výraznou a aromatickou zálivku na domácí pizzu a skvěle se hodí k masům, jako je uzená klobása, slanina nebo chorizo. Možnosti jsou nekonečné a pivní sýr vždy zanechá trvalý dojem.

Do pivního sýra můžete přidat oblíbené přísady, např. kmín.

Každý má své vlastní chuťové preference, proto si tento recept klidně upravte podle sebe. Přidejte více piva, aby sýr získal výraznější chuť, více papriky pro výraznější barvu nebo více kmínu, aby sýr získal další vrstvu komplexnosti. Pivní sýr je vynikajícím výchozím bodem pro chutné jídlo bez ohledu na to, jakou máte dietu. Začněte tedy tvořit – možná budete výsledkem překvapeni!

Ingredience

  • 900 g tvarohu
  • 350 ml piva (doporučujeme plzeňské)
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 1/2 lžičky pepře
Domácí pivní sýr je jednoduchý na přípravu a dodá chuť každému jídlu.

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte tvaroh a pivo, dokud se zcela nespojí.
  2. Přidejte sůl, kmín, mletou papriku a pepř a míchejte, dokud se vše nespojí.
  3. Mísu přikryjte a nechte při pokojové teplotě asi pět až sedm dní.
  4. Poté, co pivní sýr zkvasí, jej můžete přidat do toastů nebo použít jako pomazánku na sendviče.

Tento tradiční pokrm jistě dodá chuť každému jídlu. Navíc je jednoduchý na přípravu a můžete si ho vychutnat samotný nebo ho přidat do řady dalších pokrmů. Tak na co ještě čekáte? Pusťte se do vaření a užijte si trochu zábavy s tímto úžasným receptem na pivní sýr!

Dalšími oblíbenými recepty se sýry jsou sýrové chipsy, makarony se sýrem a sýrová omáčka.