Kuřecí bábovka – nejlepší recept
Forma na bábovku je u Ládi v kurzu. Dnešní recept bude na slané a konkrétně na kuřecí bábovku. Recept je snadný, poskládáte ingredience do formy a zapečete.
Pokud máte jinou formu než na bábovku, klidně použijte tu.
Ingredience:
- 8 kuřecích prsních řízků
- 10 plátků slaniny
- sůl, pepř, petržel, pažitka
- 6 vajíček
- 1 balíček salámu
- sýr na strouhání
- pórek nebo jarní cibulka, paprika
Postup je snadný:
Nejprve vyložte dno a stěny formy plátky slaniny – slaninu nechejte bez obav přes okraj, použijeme ji pro zabalení na konci. Kuřecí prsíčka nakrájejte na plátky a lehce naklepejte. Ingredience budeme vrstvit, takže si je rozdělte zhruba na poloviny. Každá vrstva se skládá zhruba takto: Rozprostřete do formy prsní řízky, osolte a opepřete. Na ně vyskládejte další vrstvu ze slaniny, koleček salámu, cibulky, papriky a pórku. Posypte strouhaným sýrem a rozklepněte 3 vejce a posypte pažitkou.Znovu skládejte další vrstvu z druhé půlky surovin stejně jako jste vrstvili předchozí ingredience. Vejce si můžete rozšlehat spolu s pažitkou a použít je pro zalití rozmixovaná. Po dovrstvení můžeme na úplný závěr posypat sýrem a celou formu uzavřít, resp. zabalit přečnívající slaninou. Aby se vám slanina nespálila, ale krásně vypekla, překryjte vršek formy alobalem a pečte v troubě 1,5 až 2 hodiny na 220 °C.