Pečený čaj – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
55 minut
INGREDIENCE:
- 2 kg libovolného ovoce (nejlépe drobné, větší je třeba pokrájet)
- 500 – 750 g krystalového cukru
- koření podle chuti (skořice, hřebíček, badyán)
- 1-2 omyté citrony
- rum (dle chuti)
POSTUP
Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen vymačkáme šťávu. Všechno dáme do hlubšího plechu, zasypeme cukrem a přidáme koření. Promícháme a vložíme do vyhřáté trouby.
Pečeme při 170°C 30-40 minut, občas můžeme promíchat.
Ihned po vytažení z trouby vmícháme rum.
Plníme do skleniček se šroubovacím uzávěrem, položíme je víčkem dolů a necháme vychladnout.
Pokud si chceme čaj uvařit dáme si do hrnku či sklenice 3-4 lžičky ovocné směsi a zalijeme vařící vodou.