Pečený čaj – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

55 minut

INGREDIENCE:

  • 2 kg libovolného ovoce (nejlépe drobné, větší je třeba pokrájet)
  • 500 – 750 g krystalového cukru
  • koření podle chuti (skořice, hřebíček, badyán)
  • 1-2 omyté citrony
  • rum (dle chuti)

POSTUP

Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen vymačkáme šťávu. Všechno dáme do hlubšího plechu, zasypeme cukrem a přidáme koření. Promícháme a vložíme do vyhřáté trouby.

Pečeme při 170°C 30-40 minut, občas můžeme promíchat.

Ihned po vytažení z trouby vmícháme rum.

Plníme do skleniček se šroubovacím uzávěrem, položíme je víčkem dolů a necháme vychladnout.

Pokud si chceme čaj uvařit dáme si do hrnku či sklenice 3-4 lžičky ovocné směsi a zalijeme vařící vodou.