Houskový knedlík – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1,5 hod

INGREDIENCE:

  • 300 g hrubé mouky
  • 80 g housky
  • 2,4 dl mléka
  • 1 žloutek
  • 10 dkg droždí
  • sůl

Z trochy mouky , mléka a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě nakynout.

Nakynutý kvásek nalijeme do proseté mouky, přidáme vlažné mléko, žloutek, sůl a vypracujeme tužší těsto. Do těsta zamícháme housky nakrájené na kostičky, a necháme vykynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na dva stejné díly, rozválíme na podlouhlé šišky, přikryjeme ubrouskem a necháme ještě 15 minut kynout.

Vykynuté knedlíky vložíme do vařící osolené vody a pomalu vaříme 15 minut.

V polovině vaření je obrátíme.

Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a popícháme vidličkou, aby vyšla pára a knedlíky se nesrazili.

Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům s omáčkami, dušeným na smetaně, na víně, připravovaným na divoko nebo po myslivecku.