Houskový knedlík – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1,5 hod
INGREDIENCE:
- 300 g hrubé mouky
- 80 g housky
- 2,4 dl mléka
- 1 žloutek
- 10 dkg droždí
- sůl
Z trochy mouky , mléka a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě nakynout.
Nakynutý kvásek nalijeme do proseté mouky, přidáme vlažné mléko, žloutek, sůl a vypracujeme tužší těsto. Do těsta zamícháme housky nakrájené na kostičky, a necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na dva stejné díly, rozválíme na podlouhlé šišky, přikryjeme ubrouskem a necháme ještě 15 minut kynout.
Vykynuté knedlíky vložíme do vařící osolené vody a pomalu vaříme 15 minut.
V polovině vaření je obrátíme.
Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a popícháme vidličkou, aby vyšla pára a knedlíky se nesrazili.
Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům s omáčkami, dušeným na smetaně, na víně, připravovaným na divoko nebo po myslivecku.