Cuketová polévka – nejlepší recept

Ještě, než si přečtete recept na výbornou cuketovou polévku, mám pro vás

překvapení…

Přes 10 let se věnuji vaření

„Z mých zkušeností jsem pro vás připravil 101 zdravých

receptů, které vám usnadní vaření“

Tuto jedinečnou knihu vám zašlu gratis na e-mail.

Udělejte radost vašim známým a připravte pro ně tu

nejlahodnější cuketovou polévku, kterou kdy jedli.

Čas přípravy:

50 minut

Ingredience:

  • 1 kg cukety
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibuli
  • trochu oregana
  • 0,6 l zeleninového nebo drůbežího vývaru
  • 100 gramů parmazánu
  • 250 ml smetany
  • pepř a sůl

Postup

V hrnci si rozpálíme olej a vsypeme do něj nahrubo nakrájenou cibuli. Mícháme, aby nezhnědla.

Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme sůl, pepř a oregano – podle chuti – a vaříme asi 10 minut. Cuketa pustí vodu, tím pádem se směs nepřipaluje. Poté přilijme vývar.

Po přivedení k varu na mírném plameni vaříme cuketu do měkka. Směs následně rozmixujeme a zjemníme polovinou smetany.

Vše ohřejeme, ale již nevaříme. přidáme parmezán, osolíme a opepříme, zbytek smetany přidáváme až na talířích, které jsme si předem ohřáli.

Polévku můžeme dozdobit bylinkami a podávat ji s osmaženým chlebem či plátky cukety.