Ořechoví šneci – nejlepší recept

Ořechoví šneci

Hledáte chutné pečivo, které byste si mohli připravit v kuchyni? Nehledejte nic jiného než ořechové šneky z listového těsta se skořicí. Této snadno připravitelné a chutné pochoutce neodolá ani vaše rodina a přátelé.

Připravte si výborné ořechové šneky, kteří nejen že krásně vypadají, ale i výborně chutnají. Díky snadné a rychlé přípravě se z nich stane časté pohoštění pro každou vaši návštěvu.

Ořechoví šneci

Šneci z listového těsta s ořechy a skořicí se nejen snadno připravují, ale jsou také velmi univerzální, s různými příchutěmi podle vaší chuti. Listové těsto a skořice poskytují skořicí nasáklou chuť, zatímco různé přísady, jako jsou ořechy, čokoláda a sušené ovoce, lze použít k úpravě pochoutky přesně podle vašich představ.

Ořechoví šneci jsou také skvělým způsobem, jak rychle uspokojit své chutě na dezert, protože je lze připravit za méně než 30 minut. Základem je listové těsto zakoupené v obchodě a později můžete přidat například mleté nebo sekané ořechy, cukr, skořici a další ingredience, které máte rádi.

Skořice dodává šnekům báječnou chuť a sladkost.

Kombinace listového těsta a lahodných ořechů vytváří vedle jemnější ořechové směsi lahodnou křupavou vnější vrstvu. Ořechové šneky lze podávat na mnoho různých způsobů. Tradičně se ořechoví šneci podávají jako dezert s kopečkem domácí zmrzliny, posypané cukrem a pokapané medem.

Další způsob podávání ořechových šneků je snídaně nebo pozdní snídaně. Namísto zmrzliny lze ořechové šneky podávat teplé se smetanovým jogurtem nebo crème fraiche a několika kousky čerstvého ovoce. Pokud byste chtěli přidat trochu sladkosti, můžete pečivo před konzumací pokapat javorovým sirupem nebo medem.

TIP: Pokud nemáte chuť na sladké šneky, můžete vyzkoušet slané šneky z listového těsta, pizza šneky, domácí pizzu nebo vegan pizzu.

Ingredience

  • listové těsto
  • 50 g lískových a vlašských ořechů
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce skořice
  • 2 lžíce měkkého másla nebo margarínu
Ořechové záviny (šneky) podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Listové těsto nakrájejte na 12 stejných obdélníků.
  3. Na každý obdélník dejte lžičku ořechové směsi a rovnoměrně ji rozetřete.
  4. Podle chuti přidejte cukr a skořici.
  5. Vezměte horní roh a srolujte ho, dokud se nesetká se spodním rohem. Mírně jej srolujte a okraje přitiskněte k sobě.
  6. Rohlíčky položte na pečicím papírem vyložený plech a pečte je asi 20 minut, dokud nejsou zlatohnědé.
  7. Vyjměte je z trouby a potřete máslem (nebo margarínem).

Ořechoví šneci z listového těsta se skořicí jsou připraveni k vychutnání! Podávejte je teplé nebo při pokojové teplotě, abyste si pochutnali. Vaše rodina a přátelé si je zamilují a ve vzduchotěsné nádobě je můžete skladovat až 5 dní.