Dřevorubecký hermelín – nejlepší recept
Milujete hermelín? Dejte ho do trouby! Hermelín totiž nemusíte jíst pouze v surovém stavu, mimo oblíbené nakládání můžete zvolit i tepelnou úpravu v alobalu, která oslní každého nejen na letním grilování, ale i při přípravě doma v troubě. Podívejte se na náš recept a inspirujte se.
Suroviny:
- 1 hermelín
- 1 plátek salámu Gothaje
- lžíce kremžská horčice
- 1 lžička našeho oblíbeného koření
- 1 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
Příprava:
- Smícháme koření s olejem
- Vznikne nám marináda, kterou potřeme hermelín ze všech stran
- Položíme plátek Gothajem a poté potřeme horčicí
- Zabalíme do alobalu
- Pečeme 20 minut v troubě na 170 °C
Tip: Hermelíny před pečením nikdy nerozkrajujte nebo nepropichujte. Při vysoké teplotě poté vytečou dříve, než budou hotové!
Fantazii se meze nekladou a k hermelínu můžete přiložit i jiné, vámi oblíbené pochutiny. Vyberte to, co máte nejvíce rádi a zapékejte s hermelínem. Zaručujeme vám, že si pochutnáte!